website

NINA VAN ARUM

Secretaresse schade-expertise en student HBO-rechten, getrouwd, moeder van 2 | 42 jaar

Secretaresse schade-expertise en student HBO-rechten, getrouwd, moeder van 2 | 42 jaar

Volgens mij kwam ik Nina tegen op LinkedIn en daarna via Insta. Omdat ik je ken vanuit een verleden wat ik liever achter mij laat vond ik het super spannend om iets daarvan ook maar toe te laten in mijn leven. (Gelukkig viel dat in dit geval reuze mee 😉)Toen de nieuwe ja jij uitkwam dacht ik toch dit moet ik maar eens doen…..

Wat is jouw grootste motivatie om hiermee te starten?

Ik zit in een traject voor een maagverkleining daarin ga je ook onderzoeken waar je overgewicht vandaan komt. Eten is niet mijn grootste probleem maar er zit meer in chronisch ziek zijn (astma, diabetes, slaapapneu, coeliakie, fybromyalgie) en medicijn gebruik en voor een heel groot deel in stress. Ik ben een stuiterbal, heb ook adhd, dus alles bij elkaar opgeteld is het goed voor mij om mijn leven gewoon op de rit te hebben. Vanuit het traject bij de obesitas kliniek en een psychologisch traject werd al meerdere keren geadviseerd om een soort dagboek bij te houden. Toen ik de ja jij zag hoopte ik dat dit mij ook zou kunnen helpen om in te zien waar dingen mis gaan en dit een volgende keer te voorkomen. Daarnaast ben ik geen schrijver, ik kan makkelijk iets op papier zetten maar een dagboek met mijn gevoelens laat maar…. De ja jij is dan ook mooi overzichtelijk en vraagt van elke dag maar een klein beetje.

Wanneer ben je er mee begonnen?

In de laatste week van juni. De ja jij lag heel symbolisch op de mat op de dag dat ik de afspraak met de chirurg had en is nu dus ook een fijn middel om alle stress van het wachten op een operatie datum in kwijt te kunnen.

Wat heeft het je tot nu toe gebracht?

Het helpt mij om met wat meer afstand naar dingen te kijken, ook de mooie dingen van het leven te zien. Blader maar eens terug het is vaak niet zo erg als dat je soms denkt. Het helpt mij om mijn gedachten meer te ordenen. Voor school moet ik veel zelfreflectie doen en dat word door te doen ook gewoon makkelijker. Ik ben iemand die graag afvinkt dus zeker de lijstjes zie ik graag voorzien van een vinkje.

Vaak belanden invuldagboeken na een paar weken in de hoek. Waarom deze niet?

Door dat je van elke dag maar een klein beetje hoeft in te vullen ook de afvinklijstjes vind ik erg fijn. Op zaterdagochtend als mijn mannen nog slapen geniet ik van mijn momentje met een kop koffie en de journal. Vaak doe ik dat door de weeks nog een keer ’s avonds.

Welke opdracht heeft je het meeste gebracht?

Het formuleren van de doelstellingen maken je doelen ook concreter en door de reflecties tussendoor kun je kijken waar je staat.

Wat is je leukste anekdote?

Mijn zusje onder mij raakte enthousiast dus besloten wij naar het centrum te gaan om een journal te kopen, we belanden spontaan en ongepland met cocktails op het terras en hadden een geweldige middag. Voor mijn andere zusje won ik een journal bij jou. Inmiddels appen wij in onze zussenapp regelmatig over onze vorderingen. En ik vul de journal altijd in met een roze pen…..

Wat heeft met jezelf bezig zijn je tot nu toe gebracht?

Als ik kijk naar de langere termijn, want ik ben niet pas 12 weken met mij zelf bezig, zie ik dat ik enorm groei als mens. Ik kan wel zeggen dat ik eindelijk bezig ben met volwassen worden. Dingen uit het verleden krijgen een plek, ik geniet van alle fijne dingen om mij heen, ik haal energie uit mijn werk en opleiding, contact met de mensen om mij heen en leer steeds meer mijzelf te worden. Ook maak ik bewust tijd voor dingen en helpt het om minder door te draven die me-time wil ik wel afvinken op mijn lijstje……

Het is echt de moeite waard om op deze manier aan jezelf te werken. De reflectiepagina’s tussendoor helpen om je doelen te bereiken.
Doordat ik het mijzelf aangewend heb om te schrijven kom ik soms wel wat ruimte tekort.

Naar wie stuurde je de kaartjes?

Mijn zusjes stonden beide op de lijst hen stuurde ik uiteindelijk een ja jij en ook mijn nichtje die op de lijst stond wil ik een ja jij sturen dus dat ga ik meteen even regelen zo.

Wat is jouw eindbeloning voor jezelf?

In mijn journal staat een massage en die komt er zeker maar ook een nieuwe JA JIJ!
Door af en toe me time te maken plan ik nu die massage namelijk ook gewoon voor mij zelf in.
Ook heb ik mijzelf beloofd om als de operatie achter de rug is (dan zit ik denk ik al in mijn 2e journal) weer alleen een weekeinde weg te gaan.

Welke tussenbeloningen heb jij nog meer bedacht?

Mijn “tussendoor” beloningen bestaan ook uit een soort me-time: een glutenvrij taartje, een tijdschrift en een luxe douchegel gewoon even voor mijzelf.

 

Leeftijd: 42 jaar
Functie/status relatie: Secretaresse schade-expertise / student HBO-rechten / 19 jaar getrouwd en moeder van 2 kinderen.

Fijn om van jou te horen waarom jij dit hebt besteld? (hoeft niet natuurlijk)*
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Wat zoek je?